ERHVERV   info@v-tagrens.dk     40 40 77 27

Algebehandling

Hold dit tag ved lige med algerens, så du altid har et pænt og rent tag.

Hvad er alge rens?
Den grimme belægning “alger” nedbryder langsomt taget med årerne. Algerne lever af enzymer og kemikalier, som er i enhver tagbelægning. Algerne bevarer fugten på taget.

Når vinterperioden kommer vil frostsprængninger være med til at øge risikoen for utætheder.
Har du et helt nyt tag, eller er det gamle ny-malet, er det en god idé at få taget algebehandlet efter 4-5 år og herefter ca. hver 2 år. Taget vil holde sig sundt, tæt og vil være smukt at se på de næste mange år.

Algerens er et middel blandet op med vand, man sprøjter ud på taget,som opløser algerne. Efterfølgende regnvejr vil skylle taget rent, merenemt kan det ikke blive.
Selvom nogle husejere godt kan lide synet af mos på deres tag, kan denne vækst have en ødelæggende effekt på stabiliteten af den underliggende struktur. Mosset og de grønne belægninger kan gro ned i byggematerialet og absorbere vand. Dette forårsager de fleste af problemerne, fordi byggematerialer ofte udvider sig i frostvejr. Dette fører til, at der kan gå stykker af – overfladebeskyttelsen ødelægges og nedslidning fremskyndes.

ALLE byggematerialer har brug for beskyttelse mod vejret
En tagplade af beton beskyttes normalt af et lag påført af producentens fabrik, men efter nogle år skal overfladen renoveres med en tagbelægningsbehandling.

Keramiksten på tage og facader absorberer en hel del vand. De udsættes ligeledes ofte for mos og grønne belægninger. Man kan fortsætte med at fjerne mos og grønne belægninger eller gøre overfladen vandtæt, så fugten ikke længere kan gennemtrænge den. Vandtætningsbeskyttelsen sikrer mod at der kommer til at vokse mos og lav, da alle vækster har brug for fugtighed for at kunne vokse.
Der er mange løsninger til beskyttelse af tagets overflade mod grøn vækst, men:
Vores løsninger er udviklet og testet af eksperter. De er blevet brugt med succes i mange år uden at skade tagets overflade eller miljøet.

Hvorfor har vi problemer med grønne og sorte belægninger samt mos?
Grøn vækst er forøget i løbet af de sidste par år – især i byområder. Grunden findes først og fremmest i de meget forhøjede emissionsværdier af CO² i luften.