Fliserens med nanoteknologi

I løbet af årene bliver alle fliser og belægninger slidte, snavsede og i værste fald angrebet af flisepest. Fliserens er en udfordring mange husejere støder på, og det er svært at finde ud af, hvilken løsning der er bedst. Et nyt produkt på nanoteknologi lover dog en selvrensende effekt.

Fliserens på 100 måder

Alger ses ofte på nordsiden af huset om efteråret og vinteren, fordi der det er her, der ofte er mest fugt. Algepletterne kan få hele indkørslen, terrassen eller facaden til at se gammel og faldefærdig ud, og derfor kan en fliserens blive nødvendig.
Det findes et væld af forskellige produkter og maskiner. Mange vælger at højtryksrense deres terrasser, da det er skånsomt for miljøet. Man skal dog være varsom med en højtryksrenser, da flisernes belægning bliver ødelagt, hvis trykket er for højt. Det giver en ru overflade, som mos og alger nemt kan gro i. Samtidig bliver fugesandet også spulet væk, hvis trykket er for højt.
En anden miljøvenlig metode til fliserens er at smide sand på fliserne og feje det rundt, indtil sandet har slidt urenhederne af fliserne. Det er hårdt arbejde, men det giver et flot resultat. Der findes naturligvis også fliserens i flydende form, der sprøjtes ud over belægningen. Det er effektivt, men ikke så godt for miljøet.

Imprægnering i stedet for fliserens

Der findes et nyt og effektivt produkt, der hedder ProCover HC. Det bruges til imprægnering og beskyttelse af alt fra facader til beton og klinker, og bygger på nanoteknologi.

Produktet er yderst effektivt til at holde stenoverflader rene, så en fliserens slet ikke bliver nødvendig. Imprægneringen har endda en selvrensende egenskab, der beskytter fliserne mod indtrængen af vand og olie, og gør det besværligt for alger og mos at gro. Imprægneringen kan ikke ses, men holder fliserne rene.