Tagrens vedligeholder dit tag

Der er langt billigere at vedligeholde end at udskifte. Især når det drejer sig om et tag – det er der ingen tvivl om. Et tag er udsat for hårdt slid året rundt, og det kan ikke undgås, at det bliver angrebet af alger og mos. Men en tagrens kan give dit tag nyt liv, og forlænger dets levetid med mange år.

Hvornår er det tid til en tagrens?

Et nyt tag har en helt glat belægning, der sørger for at regnvandet glider nemt af og fugt ikke trænger ind. Men et tag er også konstant udsat for hårdt slid, når regn og sne pisker rundt i luften.

Med tiden vil tagets belægning også blive slidt, hvilket giver mos og alger gode muligheder for at gro. Bevoksninger på taget er et problem, fordi det holder på det vand og fugt, der ellers skulle løbe af og ned i tagrenderne. Når vinteren tager fat, risikerer taget at få frostsprængninger, der med tiden gør taget utæt. Derfor bør du altså få efterset dit tag med jævne mellemrum, så du kan nå at tage problemerne i opløbet og nøjes med en tagrens frem for udskiftning af taget.

Tagrens og -maling

De fleste firmaer, der laver og vedligeholder tage, vil anbefale en algebehandling og en tagmaling i samme omgang som en tagrens. Det gør de for at genoprette tagets oprindelige styrke og modstandsdygtighed. En tagrens får taget til at se flot ud, men tagets belægning er ofte så slidt, at alger og mos hurtigt vender tilbage.

En algebehandling modvirker nye angreb fra alger og mos, og en tagmaling giver taget sin glatte og stærke overflade tilbage. En tagrens får både dit tag til at se helt nyt ud, og sørger samtidig for, at det kan holde op til 10-15 år længere.