ERHVERV   info@v-tagrens.dk     40 40 77 27

Nyheder

Algebehandling forlænger tagets levetid
Mos og alger slår rødder ned i taget og holder på fugten. Om vinteren giver det frostsprængninger, der ødelægger og forskubber tagsten og tagplader – og dermed gør taget utæt. Et nyt tag bør få en ny algebehandling efter 4-5 år, og derefter cirka hvert andet år. Det sikrer et flot, sundt og tæt tag i mange år.

Hvorfor er algebehandling nødvendigt?
Et nyt tag har fra producentens side en belægning, der modvirker mos og alger. Belægningen bliver med tiden slidt af sur regn og hårde vejrforhold, og derfor kan alger og mos begynde at vokse på taget.
Alger lever af enzymer og kemikalier, der er i enhver tagbelægning. Derfor er det også umuligt at undgå, at taget med tiden vil blive angrebet af algebelægninger, hvis ikke det får en algebehandling fra tid til anden.
Alger og mos slår rødder ned i tagbelægningen, og fungerer lidt som en svamp, der holder på fugten. Når de fugtige rødder udsættes for frost, kan de give frostsprængninger i taget, hvilket ødelægger og forskubber tagsten og tagplader, og giver utætheder.

Algebehandling hvert andet år
Et nyt, eller nymalet tag er allerede algebehandlet og meget modstandsdygtigt overfor algeangreb. Derfor kan taget sagtens klare sig i 4-5 år, før det behøver en ny behandling. Når først taget har en del år på bagen, bør det behandles oftere. Her er det en god idé at behandle det hvert andet år for at sikre et flot, sundt og tæt tag i mange år fremover.

En algebehandling består af en omgang algerens, der sprøjtes ud over taget. Derefter vil algerne blive opløst og skyllet af med det næste regnskyl. Der findes mange former for algebehandling, og det er vigtigt at vælge en type, der er biologisk nedbrydelig og derfor ikke er skadelig for miljøet.

Fliserens med nanoteknologi

I løbet af årene bliver alle fliser og belægninger slidte, snavsede og i værste fald angrebet af flisepest. Fliserens er en udfordring mange husejere støder på, og det er svært at finde ud af, hvilken løsning der er bedst. Et nyt produkt på nanoteknologi lover dog en selvrensende effekt.

Fliserens på 100 måder
Alger ses ofte på nordsiden af huset om efteråret og vinteren, fordi der det er her, der ofte er mest fugt. Algepletterne kan få hele indkørslen, terrassen eller facaden til at se gammel og faldefærdig ud, og derfor kan en fliserens blive nødvendig.
Det findes et væld af forskellige produkter og maskiner. Mange vælger at højtryksrense deres terrasser, da det er skånsomt for miljøet. Man skal dog være varsom med en højtryksrenser, da flisernes belægning bliver ødelagt, hvis trykket er for højt. Det giver en ru overflade, som mos og alger nemt kan gro i. Samtidig bliver fugesandet også spulet væk, hvis trykket er for højt.
En anden miljøvenlig metode til fliserens er at smide sand på fliserne og feje det rundt, indtil sandet har slidt urenhederne af fliserne. Det er hårdt arbejde, men det giver et flot resultat. Der findes naturligvis også fliserens i flydende form, der sprøjtes ud over belægningen. Det er effektivt, men ikke så godt for miljøet.

Imprægnering i stedet for fliserens
Der findes et nyt og effektivt produkt, der hedder ProCover HC. Det bruges til imprægnering og beskyttelse af alt fra facader til beton og klinker, og bygger på nanoteknologi.

Produktet er yderst effektivt til at holde stenoverflader rene, så en fliserens slet ikke bliver nødvendig. Imprægneringen har endda en selvrensende egenskab, der beskytter fliserne mod indtrængen af vand og olie, og gør det besværligt for alger og mos at gro. Imprægneringen kan ikke ses, men holder fliserne rene.

Tagrens vedligeholder dit tag

Der er langt billigere at vedligeholde end at udskifte. Især når det drejer sig om et tag – det er der ingen tvivl om. Et tag er udsat for hårdt slid året rundt, og det kan ikke undgås, at det bliver angrebet af alger og mos. Men en tagrens kan give dit tag nyt liv, og forlænger dets levetid med mange år.

Hvornår er det tid til en tagrens?
Et nyt tag har en helt glat belægning, der sørger for at regnvandet glider nemt af og fugt ikke trænger ind. Men et tag er også konstant udsat for hårdt slid, når regn og sne pisker rundt i luften.

Med tiden vil tagets belægning også blive slidt, hvilket giver mos og alger gode muligheder for at gro. Bevoksninger på taget er et problem, fordi det holder på det vand og fugt, der ellers skulle løbe af og ned i tagrenderne. Når vinteren tager fat, risikerer taget at få frostsprængninger, der med tiden gør taget utæt. Derfor bør du altså få efterset dit tag med jævne mellemrum, så du kan nå at tage problemerne i opløbet og nøjes med en tagrens frem for udskiftning af taget.

Tagrens og -maling
De fleste firmaer, der laver og vedligeholder tage, vil anbefale en algebehandling og en tagmaling i samme omgang som en tagrens. Det gør de for at genoprette tagets oprindelige styrke og modstandsdygtighed. En tagrens får taget til at se flot ud, men tagets belægning er ofte så slidt, at alger og mos hurtigt vender tilbage.

En algebehandling modvirker nye angreb fra alger og mos, og en tagmaling giver taget sin glatte og stærke overflade tilbage. En tagrens får både dit tag til at se helt nyt ud, og sørger samtidig for, at det kan holde op til 10-15 år længere.