Tagrens

Tage er meget udsatte for vind og vejr, og med årerne vil de fleste tage også begynde at se mere og mere slidte ud. Derfor er tiden inde til en tagrenovering for at forebygge og undgå varige skader.

tagrens1

Det er billigere at vedligeholde taget end at udskifte…

Gennem årene er taget konstant udsat for nedslidning i form af surregn, alger og mos. Bevoksning af alger og mos, gør at taget holder på fugt og kan igennem vinteren frost sprænge, og gennem en årrække vil tagpladerne blive tyndere og tyndere. Derfor er et eftersyn med jævne mellemrum nødvendigt. Ved skader står valget oftest mellem nyt tag eller tagrenovation.

Hvis det er billigere, holder det så?

Efter tagrens skal taget tørre, derefter påføres bagefter altid mindst 150 ny maling.
Malingen er farveægte, vandbaseret og diffusions åben, dette tillader taget at ånde og sikrer en holdbarhed i gennemsnit 10-15 år 4-5 gange over. Efter rensning udføres en skyllebehandling, der fjerner alle mos- og alge sporer, der efterskylles med rent vand og hvis nødvendigt grundes taget med specialgrunder, for at danne den rigtige bund for den efterfølgende maling. Den ønskede farve bliver nu påført med air-less sprøjte Maling to gange.

algerbehandling

Tagsten
Til tegl- og cementtagstenstage består renoveringen i afrensning, skylning og imprægnering – og taget vil fremstå med en smuk glød, der holder i mange år.

Landbrugets tage
I landbruget hvor udseendet ikke altid har høj prioritet, kan tilbydes en overfladebehandling der giver stor modstands kraft over for vind, vejr og syreregn.

Også industrien
Ikke mindst i industrien er der brug for renovering af tagplader af eternit og tilsvarende.
Alle opgaver løses efter miljøgodkendte koncepter. Ingen opgaver er for store eller for små – kontakt os for en omgang tagrens.
Tagmalinger udsættes for naturens kræfter hver eneste dag

Vejrets påvirkninger kan klassificeres på følgende måde:

  • Fysiske faktorer såsom isolation (varme), kulde (frost), regn og dug, vind og støv
  • Kemiske faktorer såsom luftforurening, røg, udstødningsgasser (syrer og salte) samt organiske materialer og ozon
  • Biologiske faktorer såsom planter (mosser, svampe og laver), dyr (insekter) og mikroorganismer (bakterier og virus)
  • For at give et tag en langtidsholdbar beskyttelse er det nødvendigt at bruge den rigtige tagmaling